De kinesitherapeut gebruikt een combinatie van manuele technieken en oefentherapie

Voor wie?   

Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die willen revalideren. Mensen met een (chronische) aandoening die hen beperkt in het bewegen.

Ellen De Clerck

Ellen studeerde in 2014 af als Master in de Kinesitherapie & Revalidatiewetenschappen, met als specialisatie sportkinesitherapie, aan de Universiteit Gent. Jaarlijks blijft ze zich bijscholen in verschillende domeinen binnen de kinesitherapie. Ellen werkte in verschillende groepspraktijken om ervaring op te doen. Een kinesitherapeutische behandeling is voor haar een samenwerking tussen de kinesist en de patiënt, die bestaat uit zowel manuele technieken alsook advies en (indien nodig) oefeningen voor de patiënt.

Ellen (VOF met als ondernemingsnummer 0554.994.012) is gedeconventioneerd en werkt volgens de volgende tarieven: 32€ voor courant, Fa,Fb en E; 36€ voor een huisbezoek; Intake is +7€; Mensen met een verhoogde tegemoetkoming worden volgens de conventie tarieven gearresteerd.

Mocht u verhinderd zijn voor uw ingeplande consultatie, gelieve minstens 24u op voorhand telefonisch te verwittigen. Mocht dit niet het geval zijn, zal een bijdrage worden aangerekend.

Pieter Verbeirens

Pieter studeerde in 2019 af als Master in de Kinesitherapie & Revalidatiewetenschappen, met als specialisatie sportkinesitherapie, aan de Vrije Universiteit Brussel. Jaarlijks blijft hij zich bijscholen in verschillende domeinen. Pieter startte in 2020 met een opleiding ‘dry needling’ en met de opleiding osteopathie.

Pieter ziet de rol van de kinesitherapeut als die van een coach waar SAMEN met de patiënt doelen worden vooropgesteld en een op maat gemaakt revalidatieplan wordt uitgestippeld. Hierbij vormen begeleiding & een individuele aanpak de hoekstenen tot een succesvolle revalidatie.

Daarnaast doet Pieter ook ‘High-Performance coaching’ van (top)atleten (in het bijzonder wielrenners). Meer informatie? Contacteer Pieter via pieter@pmcede.be 

Pieter (eenmanszaak met als ondernemingsnummer 0735.390.157) is gedeconventioneerd en werkt volgens de volgende tarieven: 32€ voor courant, Fa,Fb en E; 36€ voor een huisbezoek; Intake is +7€; Mensen met een verhoogde tegemoetkoming worden volgens de conventie tarieven gearresteerd.

Mocht u verhinderd zijn voor uw ingeplande consultatie, gelieve minstens 24u op voorhand telefonisch te verwittigen. Mocht dit niet het geval zijn, zal een bijdrage worden aangerekend.

Sessiedata

Ellen Maandag 09.00 – 20.00
  Woensdag 09.00 – 20.00
  Vrijdag 09.00 – 13.00
Pieter Dinsdag 09.00 – 20.00
  Donderdag 09.00 – 20.00
  Vrijdag 13.00 – 18.00

 

Wat is kinesitherapie?

Kinesitherapie klinkt misschien heel vertrouwd, maar toch zijn er soms nog misvattingen. Kinesitherapie behandelt door te bewegen. De behandeling is in de eerste plaats op revalidatie gericht: weer gezond kunnen bewegen. Daarnaast is er ook veel aandacht voor preventie. Vooral bij mensen met een chronische aandoening die op termijn het bewegingsapparaat kan aantasten.

Hoe verloopt de behandeling bij onze kinesist?

Kine of kinesitherapie verloopt in België op doktersvoorschrift. Het is de arts die in eerste instantie de diagnose stelt en u doorverwijst naar een kinesist. Deze zal, afhankelijk van het probleem, een manuele behandeling of oefentherapie uitvoeren. Vaak ook beide. Een sessie duurt doorgaans ongeveer een half uur. U draagt bij voorkeur gemakkelijke kledij of u neemt die mee naar de afspraak. Voelt u zich wat ongemakkelijk bij het idee dat u oefening zal krijgen? Geen nood. U bent niet alleen. Wel is het zo dat de meeste mensen dit achteraf als zeer heilzaam ervaren. Wij krijgen vaak te horen dat ze na een reeks behandelingen sterker zijn dan voorheen. Wenst u een langdurig effect, weet dan dat het heel belangrijk is om niet te snel te stoppen met oefenen. Het beste resultaat mag u verwachten als u achteraf thuis verder blijft oefenen. 

Enkele afspraken

Afspraken worden telefonisch of via de website gemaakt. Indien je verhinderd bent, gelieve 24u op voorhand je afspraak te annuleren. Kom je niet opdagen of bel je niet tijdig af, zal de afspraak aangerekend worden. Betalingen gebeuren cash of via de bancontactapp na 4 of 5 beurten. Getuigschriften worden na ontvangst van de betaling meegegeven/opgestuurd.

Wat is het verschil tussen kinesitherapie en osteopathie?

Bij kinesitherapie staat vooral de revalidatie van een patiënt centraal. Een kinesist werkt op voorschrift van een arts en pakt de klachten in hoofdzaak lokaal aan (symptomatische behandeling). In de osteopathie wordt de patiënt in zijn geheel bekeken waarbij gezocht wordt naar de oorzaak van de klachten. Een osteopaat werkt enkel met zijn handen terwijl een kinesist meestal ook oefentherapie gebruikt. Kinesitherapie en osteopathie kunnen complementair aan elkaar op hetzelfde moment plaatsvinden.

Maak een afspraak

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
7 + 9 =