Voor wie?
Zowel voor volwassen individuen als koppels.
Voor welke bezorgdheden of problemen kan je langs bij onze seksuoloog?
Bezorgdheden of problemen
- Geen zin meer in seks
- Erectieproblemen
- Pijn tijdens het vrijen
- Vaginisme (gespannen bekkenbodemspieren waardoor penetratie moeilijk, pijnlijk of zelfs onmogelijk is)
- Niet of weinig vochtig worden (lubricatieproblemen)
- Problemen met klaarkomen (orgasmeproblemen)
- Seksuele verlegenheid of aversie
- Vruchtbaarheidsproblemen
- Seksualiteit & chronisch ziek
- Afwijkende seksuele gedachten en/of gedragingen (waaronder seks- en/of pornoverslaving) of fantasieën waarover je bezorgd bent.
Vragen over
- Vragen over seksualiteit, identiteit en beleving
- Psycho-educatie rond seksualiteit
- Vragen met betrekking tot seksualiteit en (niet-monogame) relaties (zoals: consensuele non-monogamie, polyamorie, open relaties, swingen …).
- Vragen over seksuele voorkeur of seksuele oriëntatie
- Kink Aware
- Gendervragen & gendervariatie
Aurelie De Coster
Aurelie behaalde in 2020 haar master in de klinische psychologie aan de Universiteit van Gent. Tijdens haar opleiding deed ze stage op de PAAZ-afdeling in het OLV-ziekenhuis te Aalst, waar ze in aanraking kwam met zeer uiteenlopende problematieken. Gaandeweg heeft ze haar zelfstandige activiteiten uitgebouwd tot twee multidisciplinaire praktijken, waaronder PMC Ede.
Naast haar master in de klinische psychologie voltooide Aurelie haar opleiding als seksuoloog aan de Universiteit van Gent in 2022. Binnen haar opleiding kwam ze in aanraking met verschillende casussen.
Als persoon is Aurelie gedreven, empathisch, ruimdenkend en gepassioneerd. Deze competenties zorgen ervoor dat ze zich altijd ten volle wil inzetten om mensen te helpen.
Verder wilt zij zich in de nabije toekomst verder verdiepen in de Vlaamse gebarentaal (VGT).
Aurelie is aangesloten bij de Psychologencommissie, met erkenningsnummer 952126686. Daarnaast is ze erkend bij het FOD Volksgezondheid, met visumnummer 308887. Tevens is ze lid van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS).
Sessiedata
Aurelie | Maandag | 08.00 – 16.00 |
Woensdag | 13.00 – 17.00 | |
Donderdag | 15.00 – 19.00 | |
Zaterdag | 09.00 – 13.00 |
Hoe verloopt een behandeling bij de seksuoloog?
Sekstherapie is een specifieke vorm van gesprekstherapie.
Tijdens een eerste verkennend gesprek maken we kennis en tracht ik een helder beeld te krijgen van jouw hulpvraag. Tijdens dit gesprek gaan we samen na wat jouw noden, behoeften en mogelijkheden zijn. Daarnaast wordt tijdens dit eerste gesprek ook nagegaan of jij je als cliënt comfortabel voelt bij mij, en of ik de geschikte hulpverlener ben om jouw moeilijkheden aan te pakken. Is dit om één of andere reden niet het geval, dan vindt zonder probleem een doorverwijzing plaats.
In elk ander geval kan vanaf de volgende sessie de begeleiding op maat van start gaan. Sekstherapie kan je best beschouwen als een proces. Het doel is om gedurende de sessies geleidelijk aan de moeilijkheden te begrijpen en aan te pakken.
Binnen sekstherapie wordt er psycho-educatie gegeven om de seksuele vaardigheden te versterken. Afhankelijk van het seksuele probleem kunnen er oefeningen worden meegegeven naar huis. Singels of koppels krijgen dan huiswerk mee dat ze thuis in een veilige privésfeer kunnen uitvoeren. Tijdens de therapie worden de oefeningen praktisch en ook de individuele beleving van het individu of de partners besproken. Stapsgewijs wordt opzoek gegaan naar eventuele struikelblokken, blokkades of remmingen. Soms kan het nodig zijn om individuele of relationele problemen en betekenissen verder uit te diepen om tot de kern van het probleem door te kunnen dringen. In deze fase vindt sekstherapie vaak zijn overgang naar een bredere vorm van psychotherapie.